Tämä osio on tarkoitettu lähinnä niille, jotka eivät osaa kursoriaan itse vaihtaa. Seuraava yksityiskohtainen lista kertoo, miten tämä homma hoituu. Jos et vielä tuon listankaan avulla onnistunut vaihtamaan kursoriasi, ongelma ei ole minun, joten turha kysellä minulta tarkentavia tietoja.

Kursorin vaihtamisen vaiheet (Windows):

  1. Lataa tältä sivustolta mieleisesi kursori. Valitse tallennuspaikka siten, että muistat mihin olet tiedoston tallentanut. Varmista, että latausikkunan pallura on kohdassa "Tallenna tiedosto".
  2. Avaa tietokoneeltasi ohjauspaneeli.
  3. Avaa ohjauspaneelin kohta "Hiiri". Jos ei tätä kohtaa näy, vaan sinua pyydetään valitsemaan luokka, vaihda näkymä perinteiseen näkymään ikkunan yläosan vasemmasta reunasta. Nyt pitäisi näkyä.
  4. Avaa "Osoittimet"-välilehti.
  5. Klikkaa aktiiviseksi kohta, jossa lukee "Tarkka valinta". Tällä hetkellä siinä pitäisi näkyä nykyinen kursorisi.
  6. Kun tarkka valinta on aktiivisena, paina "Selaa".
  7. Nyt eteesi aukesi uusi ikkuna, josta voit selata tiedostoja. Nyt tästä ikkunasta avaat sen kansion, johon tallensit kursorisi kohdassa 1. Kun olet löytänyt kursorin, tuplaklikkaa sitä (tai paina kerran ja klikkaa "Avaa").
  8. Nyt siinä kohdassa, missä entisen kursorisi kuva sijaitsi, pitäisi näkyä uuden kursorisi kuva.
  9. Paina OK.
  10. Kursorisi on nyt vaihdettu. Sulje ohjauspaneeli ja voit mennä testaamaan.

Tämä ohje on kirjoitettu Windows XP:n mukaan. Windows Vistassa ja Windows 7:ssa kuvio on lähes samanlainen. Macin ja Linuxin käyttäjille löytyy ohjeet täältä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä:

Nyt on tullut niin paljon ongelmia näinkin simppelissä asiassa, joten pakko oli tehdä tällainen. Tämä osio sisältää vastaukset lähes kaikkiin ongelmiin mitä osaan kuvitella tulevan.

Kysymys: Kursori näkyy kaikkialla muualla, paitsi kiekkoa pelatessa. Mikä on vikana?
Vastaus: Olet jättänyt ohjeiden kohdan 5 tekemättä. Et siis ole klikannut "Tarkka valinta"-palkkia aktiiviseksi ennen kursorin vaihtoa. Jos näin on käynyt, tee seuraavasti: palauta vakioasetukset jostain sieltä kursorivalintaruudusta (pitäisi löytyä). Nyt nuoli on taas normaalivalintakursorina. Tämän jälkeen teet kaikki uudelleen kohdasta 5 eteenpäin. Varmista, että varmasti vaihdat "Tarkka valinta"-kursorin, etkä "Normaali valintaa".

Kysymys: Latasin kursorin täältä, mutten löydä sitä koneelta. Mistä löydän sen?
Vastaus: Nyt olet missannut kohdan 1. Löydät ladatun kursorin seuraavasti: paina uudelleen sen kursorin "Lataa"-linkkiä, minkä olet ladannut. Älä lataa sitä, vaan katso siitä sen tiedoston nimi (****.cur tai ****.ani). Nyt pistät nimen muistiin ja etsit tietokoneeltasi tämännimisen tiedoston koneellasi olevan Etsi-toiminnon avulla.

Kysymys: Painoin "Selaa..." ja eteeni aukesi lista kursoreista. Kaikki hyvin tähän mennessä. Mutta kun selaan listaa, en löydä sitä kursoria, minkä latasin. Miksei se ole siellä?
Vastaus: Siksi, että et ole tallentanut sitä samaan kansioon kun windowsin vakiokursorit. Etsi kyseisen ikkunan avulla se kansio, mihin tallensit kursorisi. Kohdassa 1 käskettiin juuri tämän takia valita sellainen tallennuspaikka, jonka muistat. Jos et muista tallennuspaikkaa, voit etsiä tiedoston edellisen kysymyksen vastauksen mukaan.

Kysymys: En saa ladattua tiedostoa, windows vaan valittaa jonkun ohjelman puuttumisesta tai muuta vastaavaa liittyen ohjelmiin. Miksen saa ladattua?
Vastaus: Kun olet painanut sitä "Lataa" nappia, laitoitko sen palluran kohtaan "Tallenna tiedosto", niin kuin käskettiin tekemään kohdassa 1?

Kysymys: Minulla ei ole Windowsia vaan Mac/Linux, enkä saanut vaihdettua kursoria. Mistä apua?
Vastaus: Minä en osaa auttaa muissa käyttöjärjestelmissä. Lue ohjeiden alla oleva teksti.